The Sabah Insider Online…..BAGI PENYOKONG BN/UMNO HARGA PETROL RM50.00 HINGGA RM100.00 SELETER DIKIRA MASIH MURAH LAGI TIADA MASAAH TIMBULOLEH AZMIE AZMAN (LD)
Selasa Oktober 01/2016

LAHAD DATU:- Kenaikan  minyak Petrol RM.015 sen seleter 1hb Noveber ini menjadikan harga baru RM 195.00 bagi jenis Ron 95 tidak mejadi masalah kepada para penyong tegar UMNO/BN 

Sementara Ron 97 sebelum RM2.15 harga baru kini RM2.30 seleter manakala  harga minyak Diesel  sebelum ini  RM1.85 sen kini menjadi harga RM2.00 seleter.

Ekoran kenaikan bahan api itu tentnya para peniaga  juga akan mengambil kesempatan untuk menaikan harga jualan mereka hingga keparas 78 peratus.

Sementara bagi tambang pengangkutan awam seperti Bas dan Teksi juga bertindak akan menaikan harga tambang baru hingga 80 peratus.

Contoh buat masa ini tambang bas mini dari Taman Mesra  ke Bandar Sandakan hanya RM1.50 sen sahaja setiap seseorang akan tetapi setelah harga bahan api (Petrol-Diesel naik harga) lantas para pemilik bas  mini akan menaikan kadar tambang dari RM1.50 hingga ke RM2.40 sen satu perjalanan.

Sementara tanbang teksi sebelum ini  harga minyak naik dari Bandar ke Taman Mesra hanya RM15.00 sekarang menjadikan RM25.00 satu perjalanan.

Dalam konteks  kenaikan harga kedua-dua bahan api naik saya sempat  menemui  beberapa orang ahli-ahli UMNO menyatakan kenaikan harga barang harga minyak perkara lumrah.

Bagi kami para penyokong UMNO/BN kenapa bahan apa itu dinaikan hingga RM50.00 seletar kami masih mampu   menggunakan minyak Petrol Ron 95 dan Ron 97 dikira masi murah.

Sebab kami jadi ahli-ahli UMNO/BN 98 peratus semuanya kaya raya kami tidak mahu hiraukan soal kebaikan harga barang melambung tinggi bagi kami masih murah  sebab YB-YB kami BN bagi duit setiap bulan mereka bantu satu keluarga RM2.200.00.

Inilah kebagusannya kalau jadi ahli UMNO/BN kita nak kahwin anak darah orang main tunjuk saja siapa gadis yang kita suka suruh ADUN-ADUN BN/UMNO meminang  segala perongkosan kahwin di tanggung oleh YB_YB UMNO/BN.

UMNO/BN tidak boleh kalah seumur hidup sebab 1.5 juta bangsa Bangladesh   jadi ahli-ahli UMNO/BN serta merta sebab di berikan Mykad jadi warganegara Malaysia sama taraf dengan kita.

Perempuan-perempuan Melayu yang ingin merasakan kontol panjang 10 inci lelaki bangla kini jadi idaman kalbu  utama hawa nafsu kaum wanita Melayu dan 100 peratus mereka sudah kahwin dengan lelaki bangsa Bangla.No comments:

Post a Comment