MANA PERGINYA ANJING-ANJING UMNO DAN ANAK HARAM JADAH JAMAL YUNOS TAK BERANI TENTANG MAT SALLEH PAKAI SELUAR DALAM BENDERA 1MALAYS


OLEH: KAMARUDDIN ZAMAN (PETALING JAYA
Wednesday October 05/2016

PETALING JAYA: Sekumpulan penonton asing yang menyaksikan perlumbaan Grand Prix (GP) Formula Satu (F1) Malaysia di Sepang semalam ditahan kerana berkelakuan tidak senonoh apabila memakai seluar dalam dengan corak Jalur Gemilang.
“Friends of PDRM” memuat naik 2 gambar di laman Facebook hari ini yang menunjukkan sekumpulan individu berkulit putih berpakaian separuh bogel dengan hanya memakai seluar dalam bercorak Jalur Gemilang, bersorak selepas perlumbaan tamat.
“Tahniah kepada pihak berkuasa yang mengambil tindakan menahan penonton asing memakai seluar dalam bercetak Jalur Gemilang.
Dalam pada itu rakyat Malaysia bertanya-tanya sesama sendiri mana sudah perginya anjing-anjing UMNO  yang kuat menyalak iaitu Datuk Anak Haram Jadah Jamal  Yunos kenapa tak berani buat demontrasi bagi menentang tindakan  rakyat asing yang memakai seluar dalam  guna bendera 1Malaysia.
Jamal Yunos sebagai samseng jalanan nombor 1 di Malaysia sepatutnya memanggil  semua baruah-baruah dan anjing-anjing UMNO baju merah untuk tunjuk perasaan tentang kegiatan yang tidak bermoral itu kerana perbuatan rakyat asing itu  merupakan satu penghinaan kepada Negara Malaysia memakai seluar dalam bendera 1Malaysia.
Memang kalau dasar keturunan anak sudal gelandangan  anak haram jadah Jamal Yunos hanya berani dengan bangsa sendiri sahaja dengan Mat Salleh biji butu Jamal dengan para pengikut-pengikut anjing UMNO jadi kecut
Dalam pada itu pihak polis juga akan menyiasat dan mendakwa pembuat pakaian dalam itu,” kata mereka, sambil menambah sebagai rakyat Malaysia, orang awam perlu mempertahankan nilai-nilai budaya Asia.
Ketua Polis Sepang Abdul Aziz Ali mengesahkan lelaki dalam gambar berkenaan ditangkap tetapi enggan menyatakan berapa ramai suspek yang ditahan.
http://avn.innity.com/rt/?cb=1474275287&a=2245&e=8760
“Ya, kami sudah membuka 2 kertas siasatan untuk menyiasat perkara itu,” katanya kepada portal The Sabah Insider Online.
Beliau berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan kerana “penghinaan yang disengajakan dengan niat untuk mencetuskan gangguan keamanan” dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil kerana tingkah laku yang menghina.
Aziz berkata, mereka akan memohon perintah reman terhadap suspek di Mahkamah Majistret hari ini untuk membantu siasatan.
Tindakan individu luar memakai seluar dalam dengan bendera kebangsaan juga tidak dapat diterima rakyat Malaysia di Internet.
Pengguna Wizz Key berkata, “mesti terdapat motif tertentu”. “Bagaimana mereka memperoleh seluar itu jika tidak ada orang yang menjualnya,” katanya.
Netizen Seth Tan menggesa pihak berkuasa menangkap individu terbabit.
“Biar mereka tahu kita ada undang-undang kita sendiri di sini. Ia menjengkelkan melihat gambar sebegitu,” katanya.

Mohammad Aidil juga bersetuju dengan dengan Seth Tan, menggesa polis tidak mengambil ringan terhadap perkara itu kerana ia melibatkan maruah negara.