II WAJAR JAMAL YUNOS DAPAT GELARAN BARU SEBAGAI ANJING KURAP/GILA UMNO.....The Sabah Insider Online


OLEH: WAFIDAH WAN AHMAD (KUALA LUMPUR)
Rabu Oktober 26/2016

MEMANG wajar Jamal Mohd Yunos  mendapat gelaran baru sebagai Anjing Kurap UMNO ini sejajar dengan kelakuannya yang kurang ajar-biadap dan tidak bersopan santun  sebagai anak Melayu  yang beradap.

Bukan saja bangsa Cina India meluat melihat tingkah lakunya lebih baik dari seekor binatang bahkan bangsa Melayu sendiri benci meluat melihat kelakuan seperti anjing liar atau anjing serigala.

Sebagai buktinya komen-komennya yang tersiar di laman-laman social FB dalam 100 orang mengutuk perbuatan jahat Jamal hanya seorang dua orang yang memuji-muji tindakan ganas Jamal iaitu Awang Yusof.

Kalau ada tidak percaya coba layari FB Awang Yusuf kebanyakan  menyimpan gambar-gambar keburukan Geng Baju Kuning tetapi tiada pula menyimpan gambar-gambar Geng Baju Merah yang buat hal membakar kenderaan di Selangor dan mencederakan anggota polis.

Bukan saja  orang Sabah dan Sarawak meluat lihat kelakuan Jamal yang semakin hari semakin biadap kami/saya sendiri orang Melayu Semenanjung juga turut benci bagus lagi kita hormat anjing darida menghormati diri Jamal.

Baru-baru ini yang telah terbaca kenyataan Jamal Yunus yang menyatakan kalau dia berjumpa dengan Tun Mahathir Mohd dia (Jamal) akan ludah muka dan tangan Tun Mahathir berani kah Jamal berbuat begitu.

Mantan Perdana Malaysia Malaysia selama 22 tahun mentadbir Negara yang membawa banyak pelbagai kemajuan dalam negara  senang-senang saja jasanya (Tun Mahathir)   pengorbanan   dilupakan begitu sahaja kerana sekarang tidak sehaluan dalam politik.

Di mana  letaknya maruah  sebagai seorang pemimpin yang menjawat-jawatan sebagai Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar yang tidak bermoral perangai tak ubah persis anjing gila anjing kurap.