The Sabah Insider Online… TERBONGKAR MENTERI KANAN PERSEKUTUAN TAJA DUIT UNTUK GERAKAN KUMPULAN BAJU MERAH BUAT KACAU BILAUOLEH: KAMARUDDIN ZAMAN (PJ)
Selasa November 01/2016

CERITA panas mengenai kegiatan kumpulan Geng Baju Merah yang dipimpin oleh Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar Jamal Yunos akhirnya terbongkar juga  satu persatu.

Seorang ahli UMO kawasan Sungai Besar mendedahkan bahawa kegiatan Jamal Geng Baju Merah yang buat kacau bilau itu rupa-rupanya  ditaja oleh seorang Menteri Kanan kerajaan Barisan Nasional (BN)  kini pihak polis sedang menjalankan siasatan   mengenai dakwaan itu.

Orang ramai di seluruh Negara memang syak sesuatu terhadap kumpulan Ganas Geng Baju Merah kalau tiada orang atasan UMNO  yang membiayai dana untuk gerakan Geng Baju Merah  macam mana Geng Baju Merah boleh bergerak lancar sehingga pihak Polis takut bertindak untuk membuat tangkapan keatas ahli-ahli UMNO yang menjadi ahli serta merta kumpulan itu untuk melakukan huru-hara di 11 buah negeri di Semenanjung.

Orang yang  bercakap dan membongkar segala kegiatan Jamal Yunos di Klip Video menyatakan dengan jelas dan terperinci mengenai  Geng Baju Merah yang ditaja oleh seorang Menteri kanan dan Jamal mendapat duit berjuta-juta ringgit yang digunakan  sebagai perongkosan anak-anak muda khususnya ahli-ahli UMNO yang menyertai kumpulan Baju Merah dan mereka dibayar setiap orang RM30.00  agar mereka mebuat kacau bilau.

Bukannya semua ahli-ahli UMNO/BN setuju atas perbuatan jahat Jamal hanya orang-orang UMNO saja yang bergelar anjing kurap mereka sekepala sehati sejiwa dengan Jamal Yunos.

Ahli-ahli UMNO yang lain sedar bahawa perbuatan Jamal bukan untuk mempertahankan maruah  UMNO dan maruah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan ditetapi sebaliknya berniat jahat dengan tujuan untuk menjatuhkan sokongan pengaruh UMNO merosot di kalangan rakyat di Negara ini.

Kebencian terhadap para pemimpin UMNO bukan saja terdiri dikalangan bangsa Cina-India bahkan bangsa Melayu sendiripun mulai membeci terhadap para pemimpin UMNO kerana terlalu membiarkan rusuhan kaum yang dulakukan oleh Geng Baju Merah sasaran utama ialah bangsa Cina-Ibdia akan jadi mengsa korban berdarah pada 19hb November  ini kelak,

Jangan cakap soal kebencian terhadap diri Jamal semakin menebal di kalangan bangsa Kadazan-Dusun-Murut kalau Janal datang ke Sabah tahulah orang Sabah buat apa nanti dengan Jamal.

Menurut  sumber-sumber yang boleh dipercayai bahawa  Tan Sri Noh Omar sebagai Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan  terlibat membiayai dana kepada Ketua Kumpulan Geng Baju Merah dibawah pimpinan Jamal Anak Haram Jadah.


No comments:

Post a Comment