The Sabah Insider Online……PARA PEMIMPIN UMNO/BN SANGGUP - RELA MENYERAHKAN ISTERI-ISTERI MEREKA KEPADA LELAKI BANGLA ASALKAN UMNO/BN MENANG PRU14 NANTIOLEH: KAMARUDDIN ZAMAN (KL)
Jumaat Oktober 04.2016

KUALA LUMPUR:-  Gara-gara tindakan pihak Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) memberikan kemudahan berupa Maykad sebagai warganegara Malaysia kepada 100 ribu orang rakyat Bangladesh yang tinggal  di Negara ini dengan sekaligus pihak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) berjaya mendaftar Bangla serama 100 ribu sebagai daftar pemilih baru untuk PRU14 nanti.

Dari jumlah 100 ribu yang sudah menjadi warganegara serta-merta dan pengundi 30  ribu orang Bangla kini telah dihantar ke Sabah sebagai persedian siap siaga untuk menjadi pengundi tegar UMNO/BN pada PRU14 akan datang ini.

Seramai 20 ribu Bangla baru saja tiba di Sandakan dan kedatangan mereka ke daerah itu akan membawa tuah kepada UMNO/BN dan juga wanita-wanita Melayu.
  


Kenapa Bangla 30 ribu dihantar ke Sabah ekoran berita yang menyatakan seramai 400 ribu orang ahli UMNO Sabah bakal keluar dari UMNO sebelum menjelangnya pilihanraya umum ini.

Ekoran tercetusnya berita tersebut perkara ini telah menggusarkan hati para pemimpin Pusat/Negeri UMNO kerana bimbang perkara tersebut bakal menjadi kenyataan jadi dengan itu UMNO/BN tiada pilihan lain melainkan bangsa Bangladesh yang sudah tinggal di Negara ini terpaksa di berikan MYkad sebagai warganegara yang menjurus boleh mengundi calon-calon UMNO/BN yang bertanding  di satu-satu kawasan di seluruh Sabah.Dalam konteks bangsa Bangla yang telah diberikan Mykad supaya mereka mengundi UMNO/BN Bangla bukan yang boleh diperbodohkan mereka tentu minta balasan.

Ketua Bahgian UMNO Sungai Besar  aitu Dato  Mohd Yunos dalam satu kenyataan  rela menyerahkan Isterinya yang cantik kepada para jejaka Bangla yang masih jomlo (Bujang) dan Jamal tidak rela UMNO/BN kalah pada PRU14 nanti,

“Biarlah saya dengan rela menyerahkan isteri saya kepada Bangladesh asalkan  UMNO/BN ,menang nanti, isteri sebanyak manapun  saya boleh tukar ganti tetapi saya tidak rela melihat UMNO/BN kecundang.

Dengan tindakan Jamal Yunos yang sanggup menyerahkan isterinya kepada lelaki Bangla ramai di kalangan ahli-ahli UMNO/BN diseluruh Negara termasuk Sabah dan Sandakan  mereka setuju dan akan ikut jejak Jamal akan  menyerahkan isteri-isteri mereka kepada Bangla kalau itulah syarat utama asalkan UMNO/BN menang pada PRU14 nanti.

Kalau di  fikirkan begitu baik para pemimpin UMNO/BN kerana sudi dan rela menyerahkan isteri-isteri mereka kepada Bangla kerana ingin mempertahankan  kedudukan parti UMNO/BN daripada tumbang ditangan Pakatan Harapan.

Syabas ahli-ahli UMNO/BN walaupun kamu jadi lelaki dayus tidak mengapa demi mempertahakan maruah parti UMNO/BN jatuh ketangan Pakatan harapan.

Kesudian ahli-ahli  UMNO/BN bakal menyerahkan bulat-bulat isteri kamu kepada Bangla itu satu rahmat  dan ada hemahnya disebaliknya