II JUMLAH PEMBACA MEDIA PORTAL THE SABAH INSIDER ONLINE SETAKAT INI MENCECAH 382,728.000 DALAM TEMPOH TIGA TAHUN….KEMELLIA
OLEH: AZMIE AZMAN (SEMPORNA)
Thursday  November 11/2016

SEMPORNA:- Satu peningkatkan yang boleh dibanggakan terhadap perkembangan media portal The Sabah Insider Online setelah menggantikan portal Sabahkini.net kira-kira tiga tahun lalu.

Dalam menyiarkan berita-berita mahupun artikel-artikel sama ada berkisar perjalanan politik tanah air-dunia  koperat dan hiburan ianya dilakukan dengan adil dan saksama asalkan artikel-artikel yang diterima daripada para penulis tempatan yang mempunyai faktar-fakta tertentu yang tidak melanggar itika kewartawanan.

Pengerusi Ahli Lembaga portal The Sabah Insider Online Dato Seri Paduka Kemellia Hassan dalam satu kenyataan hari ini berkata sambutan terhadap para pembaca dan peminat setia portal media  The Sabah Insider Online semakin hari semakin mendapat perhatian di kalangan penduduk tempatan mengenai perjalanan portal ini.

Ia bukan sekadar jadi tatapan pembaca di  Sabah-Sarawak tetapi hingga ke pelusuk daerah di Semenanjung ramai yang telah mengikuti perkembangan dan perjalanan media portal ini setelah pihak pengurusan The  Sabah Insider Online melantik  tiga orang wartawan yang ditempatkan di Kuala Lumpur antaranya Kamaruddin Zaman-Wan Faridah Wan Ahmad dan Karunakaren A/L Muthusammy.


Menurut Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) the sabah insider online Jun Pacifico Abdullah menjelaskan setakat ini jumlah para pembaca portal media ini di seluruh Negara ia mencecah  382,728, 000 dalam tempoh tiga (3) tahun sahaja ini satu peningkatan yang baik.

Kata Jun lagi portal The Sabah Insider akan mengembangkan sayapnya ke Sarawak kini pihaknya sedang mencari tempat  untuk membuka cawangannya kini masih lagi ditahap perbincangan dengan pihak pen

No comments:

Post a Comment