The Sabah Insider Online…. PARA PEMIMPIN UMNO-BN BANGGA KERANA MEMPUNYAI HERO SEPERTI JAMAL YUNOS BUAT KACAU BILAU DALAM NEGARAOLEH: KAMARUDDIN ZAMAN
Sunday  November 20/2016

PARA pemimpin  UMNO/BN merasa bangga yang tidak terhingga kerana mempunyai seorang ahli yang memegang jawatan sebagai Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar Datuk Jamal Mohd Yunos yang berani membuat pelbagai angkara  huru-hara yang mencetuskan pergaduhan kaum.

Walaupun perbuatan Jamal menjurus mengundangkan bala dan malapetaka yang boleh menyumbang kekalahan besar UMNO/BN gara-gara perbuatan jahilnya hingga berani membelasah seorang anggota polis di Sabak Bernam  disamping memfitnah para anggota Polis yang menumbuk mukanya hingga berdarah hidungnya tetap menjadi satu kebanggaan kepada UMNO dan juga para pemimpin BN yang melibatkan MCA-MIC-GERAKAN-PBS- UPKO-LDP DAN PBRS.

Para   pemimpin parti komponen BN yang mejadi kuda  tunggangan-boneka serta patung tidak bernyawa kepada UMNO langsung tidak berani membuat teguran secara langsung kepada Jamal agar menghentikan perbuatan ganasnya kerana ia boleh menimbulkan kemarahan  bukan sahaja di kalangan bangsa Cina-India-Kadazan-Murut dan Dusun tetapi juga menjadi kemurkahan dikalangan bangsa Melayu sendiri  untuk membeci terus kepada para pemimpin UMNO/BN kesannya nanti bila PRU14 nanti padahnya kena UMNO/BN.

Walaupun ahli-ahli termasuk para pemimnpin UMNO/BN telah menerima satu anugerah yang di gelar anjing kurap dan digelar sanseng itu bukannya jadi masalah mereka yang penting  mereka cukup gembira kerana mempunyai hero bukan saja mempunyai ilmu kekebalan bahkan juga kebal dengan undang-undang mana berani PDRM kacau kegiatan Jamal walaupun mereka membunuh orang sekalipun  tetap dibebaskan sebab geng Baju Merah  ditaja oleh UMNO/BN untuk melakukan huru-hara dalam Negara inilah agenda sebenar perjuangan UMNO dan BN.

Add caption
Mengenai penangkapan salah seorang peserta Geng Baju Merah  (ahli UMNO/BN) yang  ditahan oleh polis malam tadi  kerana telah melakukan provokasi dengan mengasari peserta Bersih5.
Suspek yang dikenali sebagai Firdaus Bin Adnan, 33 berasal daripada Kampung Kepayang, Ipoh, Perak yang juga merupakan seorang anggota rela semasa perhimpunan tersebut Firdaus membawa senjata keris dan buku lima dengan tujuan  untuk membunuh   geng  Baju Kunin telah dirampas oleh polis sebagai bahan bukti turut juga dirampas  dokumen peribadinya.
Gara-gara mendapat upah RM30,00 dari Jamal Tongkol  sanggup meringkuk tidur dalam lokap berbalao kah dengan upah yang diterima sebanyak itu. 
Kita tidak tahu sama ada penangkap keatas Firdaus itu mengikut lunas undang-undang tertentu atau hanya sandiwara pihak polis untuk meyakinkan orang ramai bahawa polis tidak berat sebelah  dan jujur dalam melaksanakan undang-undang Negara.
 
Begitu juga halya penahanan  Jamal selama 4 hari direman itupun  cuma sandiwara PDRM sahaja berani kah pihak polis  berbuat demkian kepada ahli-ahli UMNO/BN walaupun Geng Baju Merah membunuh orang sekalipun tetap bebas dari di kenakan tindakan undang-undang sebabnya mereja ahli UMNO/BN mendapat keistimewaan dari kerajaan BN.