The Sabah Insider Online….BANGLADESH JADI KAMBING HITAM UMNO/BN YANG MENYERTAI PERHIMPUNAN GENG BAJU MERAH DI PADANG MERBUK


OLEH: KAMARUDDIN ZAMAN PJ)
Isnin November 21/2016

KURANG sambutan  di kalangan orang-orang Melayu ikut serta dalam perhimpunan Geng Baju Merah yang diketuai oleh Ketua Bahagian UMNO Sungai Besar Datuk Jamal Mohd Yunos baru-baru ini lantas Bangladesh dijemput untuk menyertainya.

Memang sudah diramal dan diduga dari awal-awal lagi jumlah Bangla yang ada di Negara ini mencecah 1.5 juta dan seratus 100 ribu telah di daftarkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) sebagai daftar pemilih baru  sebagai siap siaga mengundi UMNO/BN pada PRU14 nanti.

Sungguh kesihan bangla dijadikan kambing hitam oleh UMNNO/BN bagi menyertai perhimpunan Geng baju Merah yang tidak menjamin  keselamatan seseorang kalau masuk lokappun seorang-sorang sahaja mana ada orang mahu  ikat jamin gara-gara mendapat upah dari Jamal Tongkol sebanyak RM30.00 sahaja badan jadi binasa.


Kebanjiran Bangla ke Negara ini berjumlah 1.5 juta 100 ribu orang tekah menjadi warganegara Malaysia mendadak kerana Jabatan Pendaftaran Negaa (JPN) telah berjaya mengeluarkan 100 ribu keping Mykad kepada Bangla.

Secara tidak langsung Bangla sekarang 60 peratus sudah menjadi warganegara Malaysia sama taraf dengan rakyat tempatan yang boleh membuat tuntutan apa saja kemudahan yang disediakan untuk rakyat tempatan juga berhak dituntut oleh Bangla yang sudah memiliki Mykad.

Pada tahun 2020 rakyat Bangladesh akan bertambah  lagi jumlahnya dari masa kesemasa  memasuki ke Negara ini ia dianggarkan 3.6 juta Malaysia bakal jadi Negara Bangla yang terbesar diseluruh Asia tenggara.

No comments:

Post a Comment