The Sabah Insider Online…. PERJUANGAN UNITED SABAH ALLIANCE (USA) UNTUK ORANG-ORANG KRISTIAN SAHAJA KADAZAN-MURUT-DAN DUSUN TIADA TEMPAT UNTUK ORANG ORANG ISLAM.SUDUT PANDANGAN
SHAIMON S JUMADI
Wednesday November 23/2016

DI Sabah sudah beberapa parti pembangkang tempatan ditubuhkan tiadapun satu partipun yang berjaya membentuk parti pemerintah.

Ada juga parti pembangkang yang pernah jadi kerajaan  negeri ini saya tidak nafikan mula-mula BERJAYA PBS dan SAPP dutubuhkan ketiga-tiga parti tersebut yang  pertama jadi pembangkang kemudian berjaya membentuk kerajaan negeri ialah parti BERJAYA 9 tahun PBS 10 tahun dan SAPP kalau tidak silap dua penggal jadi kerajaan di bawah Barisan Nasional (BN) sebelum keluar daripada BN.

Parti UPKO-PBRS dan LDP yang kurang arif perkembangan parti itu akan tetapi LDP semasa pemerintahan PBS kerajaan Negeri LDP jadi parti pembangkang akan tetapi sudah menyertai Barisan Nasional (BN) pada 1989 lagi.

Kewujudan parti United Sabah Alliance (USA) yang menggabungkan tiga parti iaitu SAPP-Star dan Parti Cina Sabah (PCS)  perjuangannya bertujuan untuk membawa Sabah keluar dari Malaysia mereka akan membentuk kerajaan Borneo.

Dalam minifestonhya jika USA berjaya keluar dari Malaya dan kemudian membentuk kerajaan baru Borneo bahasa rasmi dalam urusan kerajaan bahasa Enggeris  menjadi bahasa rasmi Negara Borneo istilah Sabah akan di hapuskan bahasa Melayu akan dihapuskan semua rakyat Borneo mesti cakap orang putih tidak boleh cakap Melayu.

Dalam kerajaan Borneo hanya ditadbirkan oleh empat bangsa 01. Kadazan-02.Dusun 03.Murut 04.Cina.

Sementara bangsa-bangsa lain yang beragama Islam seperti  Bajau-Suluk-Banjar-Jawa Bugis-Tidung-Bolongan Buton-Brunie-Kadayan-Bisaya-Kagayan dan Iranun menang tida tempat dalam barisan kerajaan Borneo yang ditadbir oleh USA nanti partinya  hanya untuk orang-orang beragama Kristian sahaja, sementara jabatan agama seperti JHEAINS dan JAKIM kalau wujudpun tidak berfungsi kerana agama rasmi kerajaan Borneo adalah Kristian jadi agama rasmi Negara Borneo.

Budaya asing senang-senang  bawah masuk ke Negara Borneo tiada sudah istilah haram dan halal apa saja mereka buat walaupun melanggar akidah Islam tiada sudah larangan lagi sebab Negara Borneo bukan ditadbir Islam mahu melakukan zina anak beranak pun halal abang boleh kentot adik anak boleh kentot emak jika suka sama suka  macam budaya orang putih buka google Son Fuck Mom- Father Fuck Daughter kalau tak percaya itu budaya songsang akan menjadi satu kebanggaan orang-orang Kadazan- Dusun-dan Murut  setelah USA ambil alih tampuk pemerintahan dari Malaysia pada tahun 2018 nanti.

Ini perkara sumbang mahram akan berlaku di Negara Borneo jika USA yang mentadbir nanti tak paya kahwin duduk serumahpun kira halal mana ada sudah istilah haram halal  mengentot perempuan di mana-mana saja bogel di jalananpun polis tidak menangkap sebab polis bukan orang Islam.

Masjid-Surau akan diradu diroboh tidak boleh kedengaran suara azan  inilah rakyat Sabah yang beragama Islam akan lalui nanti jika niat dan hajat USA tercapai membawa  Sabah Keluar dari Malaysia.

Kumpulan ganas Abu Sayaff-Kumpulan Militant IS-Al Kaedah dan Taliban sedang menunggu ruang USA  bawa Sabah keluar dari Malaysia mereka akan menyerang Sabah (Borneo) ini mesti teradi partumpahan darah berlaku antara puak-puak Kadazan-Murut-Dusun dengan orang-orang Islam sekiranya berlaku pengusiran.

Kita tidak bimbang kalau DAP satu hari jadi kerajaan Malaysia sebab di Pulau Pinangpun kebajikan masyarakat Islam juga terpelihara macam juga  kerajaan PBS dulu bajed satahun untuk JHAEINS RM25 juta  surau masjid dirikan sana sini terima kasih Tan Sri Joseph Pairin Kitingan jasamu kepada orang-orang Islam selama 10 tahun jadi kerajaan negeri kami tidak pernah melupaimu kerana banyak bawa kemajuan banyak orang-orang Islam di naikan haji ke Mekah inilah sumbangan kerajaan PBS dulu.

No comments:

Post a Comment