III The Sabah Insider Online…12 RIBU AHLI-AHLI UMNO DARI LIMA BAHAGIAN SANDAKAN-BATU SAPI- LIBARAN KINABATANGAN DAN BELURAN SERTA PARTI WARISAN SABAH

 ( pintu terbuka asal ikhlas)


OLEH: ISMAILY BUNGSU (KK)
JOSEPH P ANDAU (KB)
Monday November 28/2016

  
DI SABAH ini dari satu parti ke satu parti perkara biasa dan bukan luar biasa dan itu sesuatu yang tidak menghairankan.
Dari USNO ke BERJAYA, PBS KE UMNO, PKR lalu ke parti baru dan akhir ke WARISAN perkara biasa.

Itu biasa bukan luar biasa yang penting visi sama perjuangkan Sabahan tolak parti korup. Ini menakutkan pihak lawan termasuk agen BN jika benar.

Saya tak minat politik tapi saya minat menulis dan parti yang saya sertai sejak awal hingga kini hanyalah KEADILAN dan tidak sertai parti lain dan di WARISAN visinya sama maka itu disokong undi warisan.
Saya sokong WARISAN sebab nampak lebih keikhlasan dan mereka yang dilain parti visi sama ikhlas perjuangkan Sabahan itu tiada masalah tak perlu diperikai.

Ada otak fikir
Ada mata lihat
Ada akal guna
Sendiri mahu ingat

Memang banyak sangat orang bertanya dan jawaban saya sama, lalu untuk lebih jelas tanya saja yang berkenaan pasti bakal dapat jawaban tak meragukan.
ubahsabah
ubahsabah

Demi perubahan pertahan warisan semua kena bersatu dan WARISAN siap terima siapa saja dan soal gabung tak perlu gopoh kena halusi dan timbang fikir secara matang kesan masa lalu merobek hati.

Shafie, Darell, Jaujan, Junz, terrence dan peter meski bukan maksum tapi beza dengan yang lain itu cukup jelas untuk kita pilih WARISAN landas perjuangan.

Kita CINTA akan warisan kesan hanya WARISAN bawa harapan gapai keinginan bakal berdiri di puncak.

Yang lanun itu yang curi dana 1MDB dan SIRUK minyak gas Sabah dan WARISAN bukan perampok jauh bersikap melanun khazanah sabah.-


OLEH: JOSEPH P ANDAU (KB)
Monday November 28/2016

KOTA KINABALU:- Pelbagai fitnah dan tuduhan dilemparkan oleh para pemimpin kanan UMNO terhadap saya mereka dikatakan  saya adalah mengkhianati perjuangan UMNO/BN.

Saya adalah   mangsa pemecatan jawatan dari  Kabinet persekutuan seterusnya saya digantung keahlian UMNO yang menyandang Naib Presiden UMNO  gara-gara saya mengeluarkan kenyataan mengenai skandel 1MDB.

Kalau saya tidak dipecat dari UMNO/BN sekarang saya masih bersama-sama mereka berjuang  ini dikatakan saya pengkhianat dalam UMNO/BN.
Presiden Parti Warisan Sabah (WARIS lebih  4,000 ribu ahli-ahli  UMNO di sesi perjumpaan dengan para pemimpin tertinggi WARISAN di Dewan Hakka Sandakan kelmarin

Kata Shafie lagi perjuangan UMNO tidak sama di zaman Tunku Abdul Rahman- Tun Razak-Tun Hussien Onn,Tun Mahathir Mohamad  dan Tun Abdullah Ahmad Badawi sekarang  perjuangan UMNO di bawah pimpinan Najib dan sekutunjya banyak berkisar melakukan skandel korup dan menyelewengan dana rakyat.

“Dalam UMNO/BN sesiapa  yang suka mempertikaikan soal 1MBD  pastinya menerima pelbagai bala dan malapetaka  banyak orang-orang UMNO jadi mangsa pembuangan dan pemecatan pelbagai jawatan serta menyingkiran dari UMNO” katanya.

Dalam pada itu seramai 12,000 ribu orang yang terdiri daripada ahli UMNO yang melibatkan  lima Bahagian UMNO  Sandakan-Batu Sapi-Kinabatangan-Libaran dan  Beluran mereka keluar beramai-ramai dan menyertai WARISAN  dan borang-borang kemasukan ahli telah diserahkan sendiri oleh ketua masing-masing.

Nampaknya banyak bahagian UMNO sekerang kekurangan  ahli ekoran mereka keluar dari UMNO.


No comments:

Post a Comment