The Sabah Insider Online….3,000 AHLI UMNO IKUT SERTA PERHIMPUNAN KECEWA TAK DI BAYAR SESENPUN OLEH JAMAL YUNOS.

KURANG BANGSA MELAYU ikut serta 1,000 orang Bangladesh diambil  untuk serta dalam perhimpunan Geng Baju Merah syabas  UMNO/BN

OLEH: KAMARUDDIN ZAMAN (KL)
Sunday November 20/2016

KESIHANNYA Ahli UMNO jadi kambing hitam Geng Baju Merah kelaparan dan kehausan tak dapat lagi RM50.00


TERLALU ghairah ingin mendapat  habuan dan upah  sebanyak RM50.00 setiap orang  untuk turut serta dalam perhimpunan Geng Baju Merah tajaan UMNO di Padang Merbuk baru-baru ini ramai ahli-ahli UMNO/BN yang kecewa kerana janji-janji kosong Jamal Mohd Yunos. 
Ketua kumpulan pengganas Geng Baju Merah yang diketuai oleh Jamal Yunos selaku Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar  berjanji akan memberi makan minum secara percuma dan upah RM50.00 seorang yang ikut serta dalam perhimpunan Geng baju Merah tetapi janji tetap janji kosong tiada apa-apa yang diberikan  kepada lebih 3,000 orang ahli UMNO  yang mengambil bahagian dalam himpunan itu. 
Perkara ini amat mengecewakan  dan  menjadi rungutan semua ahli UMNO yang terlibat jadi kambing hitam Geng baju Merah untuk membuat rusuhan kaum di Padang Merbuk. 
Media TV3 dan Harakah dalam laporannya  mendakwa penyertaan Geng Baju Kuning kurang  sambutan hanya berjumlah 2,000 orang sahaja berbanding dengan Geng Baju Merah berjumlah 2 juta orang ini satu pembohongan  besar pihak media TV3 dan Harakah dalam membuat laporan tidak jujur berat sebelah kepada UMNO/BN. 
Sebenarnya  penyertaan Geng Baju Kuning ialah 60,000 orang sementara geng  Baju Merah hanya 3,000 sahaja itupun campur dengan warga Bangladesh turut ikut serta sebab mereka ramai sudah 90 peratus jadi ahli UMNO/BN.
SAYA BANGLA MELISIA Sokong UMNO/BN dapat Mykad boleh kahwin dengan  perimpuan Meliyu.


Salah peserta yang dikenali sebagai Ahmad Salim ahli UMNO dari Gombak berkata kami berjuang demi mempertahankan kedudukan  Perdana Menteri Najib dan UMNO biar kami mati kelaparan kami sanggup buat apa saja untuk Najib walaupun kami membunuh orang sekalupun kami sanggup,  tapi  kami tidak rela dijanjikan dengan janji-janji kosong Jamal yang akan membayar upah RM50.00 serta makan minun percuma  ini habukpun tiada.No comments:

Post a Comment