SELAIN AHLI-AHLI GENG BAJU MERAH TAJAAN UMNO HENDAK BUNUH CINA-INDIA MEREKA JUGA AKAN RUNTUHKAN BANGUNAN PEJABAT MALAYSIAKINI..The Sabah Insider Online


OLEH: KAMARUDDIN ZAMAN (PJ)
Sabtu November  05/2016

KUALA LUMPUR:- Semakin hari kumpulan Baju Merah tajaan UMNO semakin mengganas selain berniat untuk membunuh bangsa Cina-India dan bangsa Melayu yang menyokong parti-parti pembangkang  pada 19hb November ini telah mendapat perhatian umum seluruh pelusuk Negara.
Kali ini kumpulan militant yang diketuai sendiri oleh Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar Jamal Mohd Yunos akan bertindak meruntuhkan bangunan pejabat Malaysiakini  ekoram rasa tidak puashati dikalangan ahli-ahli UMNO khususnya Geng baju Merah terhadap dakwaan kononnya pihak pengurusan portal Malaysiakini telah menerima bantuan kewangan daripada  George Soros

Kini pihak Malaysiakini membuat laporan polis terhadap amaran pemimpin Baju Merah Datuk Seri Datuk Seri Jamal Md Yunos untuk memastikan sebahagian bangunan Malaysiakini di Petaling Jaya, runtuh esok.
Laporan itu dibuat oleh pengurus besar portal berita ini K Manohar di ibu pejabat polis daerah (IPD) Petaling Jaya petang ini, susulan amaran Jamal di pejabat Malaysiakini semalam.
Jamal dalam kunjungannya bersama kira-kira 100 penyokong semalam memberi amaran sebahagian bangunan Malaysiakini akan runtuh esok jika dakwaan portal ini menerima dana hartawan George Soros tidak diperjelas.

Jamal berkata: “Sekurang-kurangnya 20,000 orang akan turun ke sini. Dan kita akan pastikan sebahagian bangunan ini akan runtuh pada 6 November (esok) 


“Saya buat laporan polis ini dan dengan rendah diri mohon pihak polis turunkan pegawai untuk melindungi kakitangan dan pejabat jiran-jiran kami dan memastikan kawalan orang ramai bagi mengelakkan Baju Merah mengambil tempat seperti ancaman dibuatnya,” menurut Manohar dalam laporan itu.
Manohar juga memberikan transkrip pertemuan Jamal dan pengikutnya dengan pasukan Malaysiakini yang diketuai Ketua Pengarang Kumpulan Steven Gan kepada polis.
Rakaman video pertemuan kira-kira 20 minit semalam turut diserahkan untuk membantu siasatan pihak polis.
Dalam pertemuan semalam, pengarang-pengarang Malaysiakini telah menjelaskan berkaitan sumber kewangan mereka dan berkaitan dana Open Society Foundation (OSF) yang diasaskan Soros untuk menghasilkan program berita berkaitan Sarawak di KiniTV.

Malaysiakini juga menjelaskan maklumat berkaitan bukan rahsia dan telah dimuatkan di laman web dan boleh dibaca oleh sesiapa sahaja, manakala aspek kewangan sudah diaudit setiap tahun dan terbuka kepada penelitian Suruhanjaya Syarikat Malaysia.
Nampaknya perbuatan terkutuk Jamal dan geng Baju Merah yang semakin mengganas mendapat sokong moral bukan sahaja UMNO/BN bahkan pihak PDRM juga memberi restu terhadap kumpulan Gang Baju Merah agar membuat rusuhan kaum yang akan berlakunya pertumpahan darah pada 19hb November ini.
Kali ini habislah bangsa Cina-India jadi mangsa korban dan kepala mereka akan dipenggal satu-persatu dengan gayang atau samurai oleh ahli-ahli UMNO yang menjadi ahli kumpulan Ganas gang baju Merah di bawah pimpinan Jamal Yunos.